terre et energie 1

Bio-energie is een globale, natuurlijke aanpak die uw vitale energie weer in evenwicht brengt. Dit evenwicht is de sleutel voor uw gezondheid, uw vitaliteit en uw welzijn.

De energie stroomt vrij door ons heen als we ons goed voelen. Ze voedt ons lichaam en alle systemen van ons lichaam.

Het besef van deze energie is al zeer lang gekend in vele culturen: de Chinezen (“chi”), de Hindoes (“prana”), de Grieken (“pneuma”)… De hedendaagse fysici, meer bepaald de experts in de kwantumfysica, hebben het belang van deze energie bewezen, en aangetoond dat alles onlosmakelijk en dynamisch verbonden is.

De energiestromen passeren door de chakra’s (benaming van de Hindoes) en dienen om het lichaam te vitaliseren.

Frustraties, noden die niet gerespecteerd worden, verdriet en rouw veroorzaken automatisch het ineenkrimpen, opdrogen en blokkeren van de energie. Om lijden te vermijden, beschermt het lichaam zich met energetische verdedigingsmechanismen, het stopt de oorzaken en trekt samen.

In een eerste fase maakt de bio-energie expert een balans op, de energetische “check-up”.

Indien nodig helpt de bio-energie expert vervolgens om de circulatie en de goede verdeling van de energie weer op gang te brengen, om de energie weer in evenwicht te brengen, om die vrij te maken als die geblokkeerd zit, en dit mits volledig akkoord van de betreffende persoon. Hij geeft tips om het evenwicht terug te vinden en om de eigen energieën met natuurlijke middelen zo goed mogelijk te beheren.