chromotherapie terre et energie

Chromotherapie is het gebruik van kleur ten dienste van het welzijn van levende wezens, ongeacht of het nu om mensen, dieren of planten gaat, dankzij kleurprojectie.

Chromotherapie wordt ook chromatotherapie, chromatherapie, kleurentherapie of alternatieve geneeswijze met kleuren genoemd.

De invloed van licht op de gezondheid hoeft op vandaag niet meer worden aangetoond. Dagelijks komen wij met licht en kleur in contact, zowel in de natuur als in ons leefmilieu, op het werk, in kunst of in onze kledij.
Deze invloed wordt in verschillende disciplines bestudeerd, onder andere in binnenhuisarchitectuur, decoratie, Feng Shui, mode die de seizoenen volgt, reclamejongens, marketing …

De klassieke dokters van India, Egypte, China en Griekenland gebruikten al chromotherapie en heliotherapie (therapie op basis van zonlicht).

Chromotherapie maakt op positieve wijze gebruik van lichtfrequenties en hun invloed op de energetische velden van levende wezens en van het heelal. Deze therapie werkt dus via de trillingen van het menselijke wezen (moleculen en aura's), buiten de geest om.

Op die manier wordt het vermogen geactiveerd dat door sommigen "zelf genezen" wordt genoemd.
Het is een complementaire benadering, naast geneesmiddelen. Het is geen medische behandeling.